Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Bărbații- victime ale traficului de ființe umane vor primi asistență în cadrul unui serviciu specializat

Bărbații- victime ale traficului de ființe umane vor primi asistență în cadrul unui serviciu specializat

  imprimare
23.02.2021   1470 Accesări  
Un nou serviciu destinat asistenței victimelor și prezumatelor victime ale traficului de ființe umane-bărbați, a fost lansat oficial la 16 februarie curent, la Chișinău și va fi gestionat de Agenția Națională Asistență Socială.
Crearea acestui nou serviciu a fost posibilă datorită eforturilor comune ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenției Naționale Asistență Socială pe de o parte, care, pe lângă alocarea spațiului necesar au reușit să mobilizeze și resursele necesare din bugetul de stat pentru reconstrucția acestuia, și a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) din Moldova pe de altă parte, care în cadrul proiectului „Consolidarea eforturilor naționale in prevenirea traficului de ființe umane si reabilitarea victimelor traficului de ființe umane in Republica Moldova”, finanțat de Departamentul de Stat al S.U.A. a susținut echiparea serviciului și va contribui la pilotarea acestuia pe parcursul primului an de activitate.
Noul serviciu dispune de 10 locuri de plasament, iar angajații acestuia, vor putea oferi suport și consiliere și bărbaților-victime care nu au nevoie de plasament. Beneficiarii serviciului vor primi consiliere psihologică, socială, legală și medicală. Specialiștii din cadrul Serviciului, alături de colegii lor din cadrul Centrului de Asistență și Protecție pentru victimele și potențialele victime ale traficului de ființe umane (CAP), care activează din 2001, vor acorda suport și consiliere și specialiștilor din republică care identifică și au în competență acordarea asistenței victimelor traficului la locul de trai al acestora.
Serviciul este primul de acest tip in Republica Moldova și unul din puținele servicii asemănătoare în lume, Moldova aliniindu-se astfel cu cele mai progresiste state la capitolul respectării drepturilor victimelor.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md