Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » În Republica Moldova a avut loc primul exercițiu național de simulare în domeniul traficului de persoane

În Republica Moldova a avut loc primul exercițiu național de simulare în domeniul traficului de persoane

  imprimare
03.10.2023   563 Accesări  

În perioada 18-22 septembrie 2023, în Republica Moldova s-a desfășurat, în premieră, exercițiul național de instruire bazat pe simulări, în domeniul traficului de persoane. Cursul a fost organizat de Cancelaria de Stat și Misiunea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), în scopul promovării unei colaborării interinstituționale și încurajării investigării pro-active a cazurilor de trafic de persoane.

Timp de 5 zile, practicienii în domeniul prevenirii, combaterii traficului de persoane și protecției victimelor s-au angajat în scenarii simulate, reieșind din contextul național, pentru a identifica și a investiga cazurile de trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă și exploatării sexuale.

La exercițiul național de instruire au participat reprezentanții Inspectoratului Național de Investigații, Centrului pentru combaterea traficului de persoane, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Migrație, Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Agenției Naționale Asistență Socială. De asemenea, printre participanți s-au regăsit angajații Procuraturii Generale, judecători, reprezentanții Centrului Internațional ”La Strada”, ai Centrului Național de Formare, Asistență, Consiliere și Educație din Moldova, precum și Centrului Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii. 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md