Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Rapoarte   »  Ale partenerilor internaționali » DREPTURI, RESTABILIRE ŞI REDRESARE: COMPENSAREA VICTIMELOR TRAFICULUI DE FIINTE UMANE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

DREPTURI, RESTABILIRE ŞI REDRESARE: COMPENSAREA VICTIMELOR TRAFICULUI DE FIINTE UMANE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

  imprimare
09.09.2013   6267 Accesări  

Scopul acestui studiu este de a examina contextul actual din R. Moldova privind traficului de persoane, în special în ceea ce privește oferirea despăgubirilor pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma acestui fenomen. Studiul a abordat subiectul dat, având la bază înțelegerea că accesul la compensații pentru încălcări grave ale drepturilor omului, precum este traficul, reprezintă un drept al omului în sine, fiind esențial pentru orice strategie care ţine să prevină și să protejeze victimele în mod efectiv.

 

Acest studiu de asemenea a abordat chestiunea compensărilor pentru persoanele traficate în contextul mai general al obligaţiilor statului sau al oportunităţilor de a despăgubi victimele diferitor genuri de infracţiuni grave şi violente, cum a fi tortura, terorismul, violul, formele grave de violenţă în familie, abuzul sexual împotriva copiilor şi diferite forme de agresiune fizică sau omor. Studiul se bazează pe premiza că finalitatea ideală ar fi ca statul să aibă capacitatea să asigure accesul victimelor tuturor genurilor de infracţiuni la despăgubiri necesare şi relevante din punct de vedere legal, fie că acestea sunt oferite de stat, sau de o parte terţă. Totodată, se recunoaşte şi faptul că, date fiind realităţile financiare şi necesitatea de dezvolta structuri funcţionale de compensare, oferirea accesului pentru diferite categorii de beneficiari în timp necesită o abordare mai practică. Astfel, cu toate că prezentul studiu cu regularitate face referire la o organizare ideală a unui fond de compensaţii general, acesta recunoaşte necesitatea unei implementări treptate. 

 

DREPTURI, RESTABILIRE ŞI REDRESARE: COMPENSAREA VICTIMELOR TRAFICULUI DE FIINTE UMANE ÎN REPUBLICA MOLDOVA  (traducere neoficiă; variantă de lucru)

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md