Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » 7 ani de închisoare pentru comiterea traficului de persoane

7 ani de închisoare pentru comiterea traficului de persoane

  imprimare
22.08.2014   3975 Accesări  

Procurorii au obţinut condamnarea cu executare a unui bărbat care a comis trafic de fiinţe umane în scop de exploatare sexuală.

În 2009, inculpatul a fost condamnat la detenţie pentru că a recrutat o tânără căreia i-a promis că va lucra în calitate de vânzătoare în Turcia, însă aceasta urma să fie exploatată sexual.

Este de remarcat că procurorii au finalizat urmărirea penală în câteva luni, iar ulterior justiţia a fost înfăptuită de către instanţele de judecată  în mai mult de 4 ani.

Astfel, în 2010, Curtea de Apel Chişinău a decis să-l achite pe inculpat de învinuirea înaintată anterior, eliberându-l de sub arest. Procurorii au contestat verdictul şi în mai 2011, Curtea Supremă de Justiţie a casat decizia Curţii de Apel Chişinău şi a dispus rejudecarea cauzei penale de către aceeaşi instanţă, în alt complet de judecată.

În 2014, Curtea de Apel Chişinău a decis menţinerea sentinţei instanţei - 7 ani de închisoare, decizia este definitivă, dar poate fi supusă recursului ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.

În prezent este dificilă punerea în executare a sentinţei. deoarece locul aflării persoanei condamnate nu este cunoscut, mai mult, acesta este originar şi locuitor al oraşului Tiraspol. În prezent se întreprind măsuri pentru stabilirea locului aflării inculpatului.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md