Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Procurorii vor 8 ani de închisoare pentru italianul acuzat de pedofilie. Mâine, învinuitul are dreptul la ultimul cuvânt

Procurorii vor 8 ani de închisoare pentru italianul acuzat de pedofilie. Mâine, învinuitul are dreptul la ultimul cuvânt

  imprimare
07.07.2016   2637 Accesări  

       Opt ani de închisoare cu ulterioara expulzare de pe teritoriul Republicii Moldova! Atât au cerut procurorii pentru italianul Massimo Sinceri, acuzat de pedofilie. Străinul judecat la Chișinău va avea, miercuri, ultimul cuvânt, după care magistrații vor decide care va fi pedeapsa. El pledează nevinovat și susține că dosarul este fabricat.

      "Eu am solicitat pedeapsă prin cumul opt ani închisoare cu expulzarea din țară după executarea pedepsei. Se incriminează mai multe capete de acuzare, vor fi expuse ulterior după pronunțarea sentinței", a spus procurorul Elena Cazacov.

      De cealaltă parte, avocatul Ștefan Burlaca a declarat că nu există probe în dosarul clientului său.

      "Partea acuzării nu a prezentat nicio probă ca să confirme măcar una dintre acuzațiile care au fost aduse. Este un dosar fabricat, cusut cu ață albă. Poate Massimo Sinceri a călcat strâmb în viața lui cândva, dar dacă asta s-a întâmplat, partea acuzării trebuie să demonstreze. Eu spre exemplu ce face Massimo Sinceri, eu nu știu, dar eu examinez probele care îmi sunt aduse de partea acuzării, judecătorul tot nu știe cu ce se ocupă Massimo Sinceri în viața lui, dar dacă să-l condamne sau nu, trebuie să-i pui pe masă probe", menționează avocatul.

      Inculpatul susține că și-a pregătit deja ultimul cuvânt.

      "Am 22 de pagini de citit și gata, am nevoie de o oră și jumătate să citesc să-mi susțin poziția mea. A cerut opt ani, dar nu a dus nimic nicio singură probă în afară de declarații și atât", spune învinuitul.

      Potrivit informațiilor oferite de procurori, în februarie 2012, cetățeanul italian, acordând servicii de voluntariat într-un centru de plasament pentru copii din Chișinău, ar fi invitat acasă o minoră, cu care ar fi întreţinut un raport sexual. Asta chiar dacă știa că fata nu are încă 16 ani. Avocatul inculpatului a declarat însă că, ulterior, tânăra a recunoscut că toate acuzațiile aduse sunt false și că, de fapt, aceasta ar fi fost amenințată de către agenți ai statului. Acest fapt însă nu a fost confirmat și de către procurorul, care investighează cazul.

      Într-un alt episod, inculpatul este învinuit că, în perioada decembrie 2014 - februarie 2015, acordând lecţii de pian la domiciliul său, ar fi săvârşit acţiuni perverse cu una dintre elevele sale, în vârstă de doar 11 ani.

 

Sursa: realitatea.md

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md