Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Informații utile pentru presă » Fenomenul traficului de ființe umane, subiect discutat în cadrul întrevederii delegației Ministrului Afacerilor Interne cu oficialii din SUA

Fenomenul traficului de ființe umane, subiect discutat în cadrul întrevederii delegației Ministrului Afacerilor Interne cu oficialii din SUA

  imprimare
   

În cadrul vizitei delegației MAI în Statele Unite ale Americii, a avut loc întrevederea cu Directorul adjunct al Biroului pentru Monitorizarea și Prevenirea Traficului de persoane, din cadrul Departamentului de Stat, Carl B.Fox, dar și cu alți oficiali.

La întrevedere, ministrul Afacerilor Interne, dl Alexandru Jizdan a subliniat că statul și-a asumat angajamentul de a îmbunătăți situația la componenta de trafic, în special prin implementarea recomandărilor raportului Departamentului SUA cu privire la traficul de persoane, precum şi a altor rapoarte. Totodată, ministrul de Interne a reiterat despre faptul că TFU reprezintă o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova, în vederea prevenirii și combaterii acestui fenomen.

Reprezentanții domeniului antitrafic din SUA, au menționat că traficul de ființe umane, rămâne în continuare un fenomen care afectează societatea, iar Republica Moldova urmează să-și consolideze eforturile pentru al diminua.

Astfel, oficialul american a subliniat despre necesitatea acordării atenției sporite pentru prevenirea și combaterea TFU, menționând că este atestat un semnal bun din partea societății civile vis-a-vis de combaterea violentei în familie, un exemplu care spune despre eforturile depuse în acest sens.

De asemenea, în cadrul dialogului s-a subliniat că fenomenul corupției este un alt factor negativ care periclitează investigarea cazurilor de trafic de persoane, iar responsabilii din Departamentul de Stat au remarcat eforturile țării noastre, subliniind că în ultima perioadă de timp există deja indicatori care comunică despre ameliorarea situației.

În acest sens, partea moldovenească a subliniat că la nivel naţional există viziuni clare pentru consolidarea capacității instituțiilor de a asigura prevenirea, combaterea și investigarea corespunzătoare a cazurilor de trafic, iar Republica Moldova cooperează cu toate organizaţiile internaţionale şi regionale în acest sens, în particular CoE, OSCE, ONU, UE, precum şi cu partenerii săi bilaterali.

Totodată, delegația a avut și o vizită la Ambasada Republicii Moldova în SUA, unde în comun cu reprezentanții ambasadei SUA la Chişinău, a fost făcută o analiză a întâlnirilor din prima zi, inclusiv fiind abordate și eventuale proiecte de asistenţă pentru fortificarea eforturilor în domeniul securității.

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne.

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md