Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reţinuţi pentru trafic de copii în scopul exploatării sexuale

Reţinuţi pentru trafic de copii în scopul exploatării sexuale

  imprimare
27.10.2017   1391 Accesări  

Ofiţerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au reţinut, la 25 octombrie curent, un fost angajat al Trupelor de Carabinieri şi concubina acestuia, cu vârsta cuprinsă între 19 și respectiv 21 de ani.  

Aceștea, sunt suspectați de comiterea traficului de copii în scop de exploatare sexuală comercială, prin abuz de vulnerabilitate a persoanei, exprimată prin situaţia precară din punct de vedere al supravieţuirii sociale.

Suspecții recrutau persoane minore prin intermediul portalurilor „WEB” şi le adăposteau într-un apartament din municipiul Chişinău, după care, plasau anunţuri pe site-ul 999.md cu pozele minorelor, acestea fiind ulterior supuse exploatării sexuale contra plată de către mai mulţi bărbaţi.

În prezent se întreprind  acțiuni  pentru identificarea tuturor victimelor şi stabilirea cuantumului veniturilor obţinute de către bănuiţi.

Bănuiţii sunt reţinuți pe un termen de 72 ore, după care  vor fi înaintate demersuri pentru plasarea acestora în arest preventiv pe un termen de 30 zile.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecții riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 15 la 20 de ani. 


Sursa: Poliția Republicii Moldova.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md