Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Un bănuit în trafic de fiiințe umane, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Un bănuit în trafic de fiiințe umane, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

  imprimare
15.11.2017   1283 Accesări  

Un cetățean moldovean, documentat pentru trafic de ființe umane, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, după ce la domiciliul acestuia s-au depistat probe ce îi încriminează implicarea sa în infracțiune.

Astfel, în baza unei cauze penale în gestiune, cât și existenței bănuielii rezonabile asupra moldoveanului de 41 de ani, locuitor al or. Codru, mun. Chișinău, polițiștii de frontieră ai Direcției regionale Est în conlucrare cu Procuratura raională Căușeni au desfășurat percheziții la domiciliul bănuitului. Urmare a descinderilor, echipa mixtă a depistat 23 de pașapoarte ale cetățenilor Republicii Moldova, anunțuri informative destinate racolării victimelor, carnete cu notițe și mijloace financiare dobândite pe cale infracțională. Documentele ridicate aparțineau persoanelor cu vârstă aptă de muncă, dar și multe din acte erau pe numele minorilor.

Conform schemei infracționale, bănuitul avea rolul de recrutare, transportare și cazare a persoanelor în Federația Rusă. Ajunse la destinație, persoanele locuiau în condiții inumane, dar și erau exploatate prin muncă silnică.
Cercetarea și investigarea cazului, sub toate aspectele legale, s-a realizat pe parcursul ultimelor șase luni.

În prezent, conform prevederilor art. 166 CP al RM, față de bănuit a fost aplicat arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă va fi dovedită vinovăția acestuia și implicarea sa în săvârșirea infracțiunii de trafic de ființe umane, moldoveanul riscă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

Sursa: Poliția de Frontieră

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md