Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Cinci persoane condamnate în total la 90 de ani închisoare pentru trafic de persoane

Cinci persoane condamnate în total la 90 de ani închisoare pentru trafic de persoane

  imprimare
08.12.2017   1307 Accesări  

Două femei şi trei bărbaţi au fost condamnaţi recent la ani grei de închisoare, după ce Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Botanica le-a demonstrat vinovăţia de comiterea traficului de ființe umane și traficului de copii. 

Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2013 - 2014, abuzând de poziţia de vulnerabilitate a victimelor, manifestată prin lipsa surselor de existenţă şi a locului de trai, precum şi prin aplicarea violenței fizice și psihice, inculpaţii au recrutat și adăpostit şapte tinere, printre care trei minore, în vederea prestării serviciilor sexuale contra plată în diferite locuri din capitală. 

Mai exact, inculpaţii plasau anunţuri în spaţiul on-line, după care transportau victimele la clienţi, care pentru o oră de servicii sexuale achitau cîte 600 de lei. Ulterior, banii obţinuţi în urma acestei activităţi ilegale erau încasaţi de către condamnaţi.

În baza probelor prezentate de procurori, recent, trei dintre inculpaţi au fost condamnaţi la cîte 17 ani închisoare, iar ceilalţi doi, la cîte 19 şi, respectiv, 20 de ani de detenţie.
Sentinţa cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Sursa: Procuratura Generală a Republicii Moldova

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md