Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Sentinţe mai aspre pentru cinci bărbaţi care au traficat trei minori

Sentinţe mai aspre pentru cinci bărbaţi care au traficat trei minori

  imprimare
21.12.2017   1248 Accesări  

Procurorii au obţinut pedepse cu detenţie reală pentru cinci bărbaţi din capitală, învinuiţi de comiterea traficului de copii, care anterior au fost achitaţi sau condamnaţi la pedepse non-privative de libertate.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2003 - 2011, unul dintre inculpaţi, a recrutat trei minori, cu vârstele cuprinse între 9 şi 15 ani, din familii social vulnerabile, pentru a-i exploata sexual atât în scop personal cât şi  comercial. În continuare, acesta i-a convins pe victime să presteze servicii sexuale şi altor persoane contra cost. Astfel, copiii, au mai fost abuzaţi sexual de încă patru bărbaţi în diferite locuinţe din capitală.

În anul 2013, instanţa de fond i-a achitat pe trei dintre inculpaţi, motivând că nu s-a constatat existenţa faptei infracţiunii, iar ceilalţi doi au primit pedepse non-privative de libertate. Procurorii au contestat sentinţa, însă în martie 2015, Curtea de Apel a respins apelul procurorului ca fiind nefondat. Procurorul a declarat recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie, care a dispus în februarie 2016, rejudecarea cauzei penale într-un alt complet de judecată.

Astfel, după aproximativ 5 ani de examinare judiciară a cauzei, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, a fost admis apelul procurorului şi pronunţată o nouă hotărâre prin care inculpaţii au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 11 şi 17 ani de închisoare. Prin aceeaşi decizie s-a dispus încasarea de la fiecare inculpat a câte 50 mii lei fiecărei părţi vătămate, drept prejudiciu moral cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este definitivă şi executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie.

Sursa: Procuratura Generală a Republicii Moldova

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md