Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Comunicat de presă

Comunicat de presă

  imprimare
21.02.2018   412 Accesări  

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală cu expedierea în instanţa de judecată a cauzei penale de învinuire a membrului unui grup criminal organizat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de fiinţe umane.

Potrivit actului de învinuire, făptuitorul a acţionat conform planului de activitate infracţională a membrilor grupului criminal organizat, identificând potenţiala victimă, în vârstă de 18 ani, prin intermediul unei reţele de socializare. După ce a aflat despre situaţia economică grea în care se află tânăra, i-ar fi propus angajarea la un post de muncă în calitate de dansatoare într-un club de noapte pe teritoriul Turciei.

În continuare, atribuţiile activităţii infracţionale au fost preluate de alţi membri ai grupului, care au contactat şi convins femeia, asigurând adăpostirea ei întru evitarea contactului cu alte persoane sau cu reprezentanţii organelor de drept. Tot ei au suportat cheltuielile legate de perfectarea de urgenţă a paşaportului şi procurarea biletelor de avion spre ţara de destinaţie.

Ajungând în oraşul Istanbul, Turcia, victima a fost întâlnită de către alţi membri al grupului criminal organizat, care au transportat-o într-un apartament din oraşul Marmaris, Turcia. Tânăra a fost privată de dreptul de a se deplasa liber, fiind supusă exploatării sexuale comerciale în vederea restituirii unei pretinse datorii legate de cheltuielile de transport. Acesteia i s-a permis să revină în Republica doar după ce a aflat despre decesul mamei sale.

Pentru fapta comisă făptuitorul riscă până la 20 de ani de pedeapsă cu închisoarea.

Facem precizarea că, cauza penală în privinţa celorlalţi membri ai grupului criminal organizat a fost expediată anterior în instanţa de judecată, aflându-se în proces de examinare.

Sursa: Procuratura Generală a Republicii Moldova.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md