Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținut pentru proxenetism. S-a dat drept polițist și a racolat o tânără pentru practicarea prostituției

Reținut pentru proxenetism. S-a dat drept polițist și a racolat o tânără pentru practicarea prostituției

  imprimare
14.08.2018   694 Accesări  

Reținut pentru proxenetism. S-a dat drept polițist și a racolat o tânără pentru practicarea prostituției.  

Un bărbat de 42 de ani, din capitală a fost reținut pentru 72 de ore fiind bănuit de  proxenetism.

La începutul lunii august, ofițerii  Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) al INI al IGP de comun cu procurorii Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale au documentat acțiunile unui bărbat care, prin intermediul rețelelor de socializare și aplicația VIBER, având drept scop îndemnarea și înlesnirea la practicarea prostituției,  a recrutat  o femeie de 26 de ani.

Mai exact, bărbatul s-a dat drept angajat al CCTP și că instrumentează două cauze penale pornite pe tânără. Astfel, s-a oferit s-o ajute în schimbul practicării prostituției. Mai mult, din conversațiile celor doi, suspectul i-a propus femeii să presteze servicii sexuale și altor clienți contra unor sume mari de bani. 

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, în flagrant a fost reținut autorul infracțiunii. Bărbatul nu este polițist, mai mult, anterior fiind condamnat pentru furt și escrocherie.

Dacă vinovăția bărbatului va fi demonstrată, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Oamenii legii continuă acțiunile în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și acumulării probelor pentru a demonstra vinovăția altor persoane care ar putea fi implicate în comiterea infracțiunii în cauză.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md