Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Directorul unei şcoli profesionale acuzată de trafic de fiinţe umane

Directorul unei şcoli profesionale acuzată de trafic de fiinţe umane

  imprimare
17.09.2018   352 Accesări  

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza de învinuire a directorului unei şcoli profesionale din mun. Chişinău de comiterea infracţiunilor de trafic de copii şi trafic de adulţi.
Urmare a acţiunilor procesuale desfăşurate, inclusiv audieri ale zeci de victime, procurorii, de comun cu ofiţerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, au stabilit că de la începutul anului 2010 şi pînă în luna august anul 2017, directorul şcolii profesionale, în mod sistematic, urmărind scopul obţinerii mijloacelor financiare utilizate ulterior în scopuri personale, profitînd de poziţia sa autoritară condiţionată de funcţia administrativă deţinută şi promiţînd elevilor şcolii calificative excelente la examene, i-a determinat pe aceştia să muncească în localuri de agrement de pe litoralul românesc al Mării Negre, în perioada estivală.
În aşa mod, elevii au fost supuşi exploatării prin muncă, în regim nenormat, cu însuşirea de către inculpată a remunerărilor pentru activităţile prestate de către victime.
Directorul şcolii profesionale a fost suspendată provizoriu din funcţie.
Potrivit prevederilor Codului penal, infracţiunile incriminate inculpatei se pedepsesc cu închisoare pe un termen de pînă la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă. 

Sursa: Procuratura Generală

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md