Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Avocat învinuit de trafic de copii – pe banca acuzaților

Avocat învinuit de trafic de copii – pe banca acuzaților

  imprimare
01.10.2018   1191 Accesări  

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală, cu expedierea în instanţa de judecată, a cauzei penale de învinuire a unui bărbat, avocat de profesie, de săvârșirea unei infracțiuni de trafic de copii.
În rezultatul investigaţiilor, efectuate pe caz de către procurorii PCCOCS în comun cu ofiţerii CCTP al INI al IGP al MAI, s-a stabilit că inculpatul, în anul 2016 a identificat și a selectat o victimă minoră, aflată în situație de vulnerabilitate, pe care periodic o exploata sexual până în anul 2018, în apartamentul său, situat în sectorului Botanica, mun. Chișinău, propunându-i victimei sume bănești cuprinse între 50 și 350 lei, pentru un raport sexual.
În cadrul urmăririi penale, a mai fost identificată o altă victimă, care la fel a fost exploatată sexual de către inculpat și care a avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale acestuia, investigațiile pe caz fiind în desfășurare, inclusiv în scopul stabilirii și altor eventuale victime ale abuzatorului.
Victimelor le-a fost acordată asistența psihologică și juridică necesară.
În caz de condamnare, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață.

Sursa: Procuratura Generală

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md