Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » “Împreună spunem NU traficului de persoane!” - flashmob dedicat Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane

“Împreună spunem NU traficului de persoane!” - flashmob dedicat Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane

  imprimare
18.10.2018   3665 Accesări  

Astăzi, s-a dat start Campaniei naționale " Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane", care va avea loc în perioada 18-25 octombrie, organizată de către comunitatea antitrafic a Republicii Moldova.

Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen. Este o chemare la acţiune pentru a stopa această infracţiune prin descoperirea traficanţilor, protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor şi bărbaţilor împotriva exploatării, precum şi prin protejarea şi reabilitarea victimelor.

În acest context, angajații Centrul pentru combaterea traficului de persoane (CCTP), împreună cu un grup de studenți, au desfășurat în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt un flash-mob cu genericul „Spunem NU traficului de persoane", eveniment finanţat de către Organizaţia internaţională pentru migraţiune.

Astfel, tinerii au ținut în mâină mai multe pancarte pe care erau scrise mesajele "Spune Nu traficului de persoane!", „Viața ta nu e marfă!", „Cere ajutor, nu cerși!", „Viitorul vă aparține!"  sau "Nu vreau să fiu victimă!"

Totodată,  au fost  distribuite trecătorilor pliante şi broșuri informative utile cu privire la riscurile și consecințele traficului de ființe umane, unde pot raporta un caz de trafic, precum și sfaturile de care trebuie să țină cont atunci când decid să se angajeze la muncă peste hotarele Republicii Moldova.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, Muncii, Protecţiei Sociale, Procuraturii Generale, Centrului de asistență și protecție din Căușeni, Centrului de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane.

Campania națională "Săptămâna Anti-Trafic", în Republica Moldova este  organizată, pentru al VII-lea an consecutiv.

În primele nouă luni ale anului curent au fost înregistrate 112  infracțiuni de trafic de persoane, fiind identificate 134  victime.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md