Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Candidatul Republicii Moldova a fost ales pentru poziţia de membru GRETA

Candidatul Republicii Moldova a fost ales pentru poziţia de membru GRETA

  imprimare
12.11.2018   1144 Accesări  

Candidatul Republicii Moldova pentru Grupul de experţi privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane (GRETA), Ana Revenco, a fost aleasă în calitate de membru al acestui mecanism de monitorizare al Consiliului Europei (CoE).

Urmare concursului național, organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Revenco a fost selectată drept candidat unic din partea Republicii Moldova.

Alegerile pentru poziţiile vacante GRETA au avut loc în cadrul celei de-a 23-a reuniuni a Comitetului Părţilor la Convenţia CoE privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane din 9 noiembrie 2018 (Strasbourg). La concursul pentru suplinirea a 7 mandate GRETA au fost înaintaţi 24 de candidaţi de către 17 state-părţi la Convenţie (din totalul de 47 state-părți), fiind aleși experții din partea Austriei, Bulgariei, Franței, Georgiei, Irlandei, Italiei și Republicii Moldova.

Informaţii suplimentare
GRETA este organul principal de monitorizare a implementării Convenției Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane, fiind constituit din 15 membri - experți independenți și imparțiali în domeniul drepturilor omului, cu experiență în domeniile vizate de Convenție. Republica Moldova este parte la acest important instrument din 2008, fiind printre primele țări care a semnat și ratificat Convenţia.

Sursa: Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md