Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținut pentru trafic de persoane

Reținut pentru trafic de persoane

  imprimare
21.11.2018   1107 Accesări  

Un bărbat de 27 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, a fost plasat sub arest preventiv pentru 20 de zile, fiind suspectat de trafic de ființe umane. Acesta ar fi obligat  o tânără să practice prostituția în schimbul unor datorii. 

Astfel, urmare a  măsurilor  speciale de investigații, ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au stabilit că, o persoană pe nume Alexei, a îndemnat -o pe o tânără de 19 ani, să practice prostituția, invocînd  în acest scop  datorii inexistente,  în sumă de 8000 de lei.

În fapt, polițiștii au stabilit că, în perioada lunilor martie-august 2018, suspectul invocând întoarcerea unor datorii, pentru careva presupuse deteriorări de mobilier din apartamentul acestuia,  care era închiriat de victimă, a obligat-o  să practice prostituția. Mai mult, suspectul ar fi amenințat-o că va divulga familiei despre faptul practicării prostituției acesteia în trecut.

În cadrul efectuării acţiunilor procesual penale şi a măsurilor speciale de investigații, polițiștii au stabilit că suspectul intenţionează să se întâlnească cu fata în municipiul Chișinău pentru a primi  bani.

Astfel, la 9 noiembrie 2018, cei doi s-au întâlnit în municipiul Chișinău, unde i-a transmis bărbatului suma de 2000 lei. Ulterior, la data de 15 noiembrie,  suspectul a fost  reținut în flagrant în timp ce  primea de la victimă suma de 3000 de lei.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă  închisoare de la 6 la 12 ani.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md