Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Două minore, sechestrate într-un apartament din municipiul Chișinău în scopul exploatării sexuale au fost eliberate de polițiști și procurori

Două minore, sechestrate într-un apartament din municipiul Chișinău în scopul exploatării sexuale au fost eliberate de polițiști și procurori

  imprimare
05.12.2018   790 Accesări  

Doi tineri de 22 şi respectiv, 24 de  ani, domiciliați în raioanele  Călăraşi şi Fălești, au fost reţinuţi, fiind cercetați penal pentru trafic de copii, unul din ei fiind anterior condamnată pentru acte de huliganism.  Aceștia riscă închisoare de la 10 la 12 ani.

La 29 noiembrie curent, o persoană a sesizat  Centrul pentru combaterea traficului de persoane  precum că sora lui minoră,  este ţinută captivă într-un apartament din mun. Chişinău şi obligată contrar voinţei sale să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi.

Urmare a  acțiunilor comune ale ofițerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații și  procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au depistat pe adresa indicată de către declarant două tinere de 15 şi 16 ani, domiciliate în raioanele Soroca şi Făleşti, astfel tinerele au fost salvate din captivitate, ulterior fiindu-le acordată asistenţa psihologică şi juridică necesară.

De asemenea, forțele de ordine au  stabilit că una dintre victime era anunţată ca persoană dispărută fără veste din luna iunie 2018.

În cadrul investigațiilor și audierilor s-a  stabilit că de la începutul anului 2018, suspecţii urmărind scopul exploatării sexuale comerciale, folosindu-se de situaţia de vulnerabilitate au recrutat şi au adăpostit mai multe tinere. Suspecţii identificau clienții de pe urma anunțurilor plasate pe o pagina web. Pentru serviciile sexuale prestate, acestea primeau de la 600 la 1000 de lei de la persoană.

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea altor tinere exploatate de către suspecți.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md