Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Republica Moldova în dialog cu UE privind respectarea drepturilor omului

Republica Moldova în dialog cu UE privind respectarea drepturilor omului

  imprimare
17.01.2019   1510 Accesări  

Ministerul Justiției este gazda unei noi runde a dialogului Republica Moldova - Uniunea Europeană (UE) privind respectarea drepturilor omului. Subiectele discutate la eveniment vizează politicile naționale și evoluția situației privind respectarea drepturilor omului prin prisma aspectelor precum libertatea de exprimare, dreptul electoral, securitatea. 

Secretarul de stat, Nicolae Eșanu, a prezidat ședința afirmând în debut că „integrarea în Uniunea Europeană trebuie înțeleasă în primul rând că înseamnă aplicarea pe deplin, în Republica Moldova, a valorilor UE: democrația, statul de drept și respectarea drepturilor omului".

De această dată reprezentanții autorităților statului, organizațiilor internaționale și societății civile au discutat despre actualul cadru legal și instituțional privind drepturile omului dar și perspectivele de îmbunătățire a acestuia. De asemenea, discuțiile au vizat protecția drepturilor omului în sistemul justiției în cazurile aplicării măsurii de arest preventiv, condițiile de detenție și combaterea relelor tratamente.

În privința libertății de exprimare s-a discutat despre implementarea noului Cod al audiovizualului, în special aspecte privind limitarea concentrării proprietății asupra serviciilor media și demonopolizarea pieții publicității. Iar la capitolul „securitate" a fost acordată atenție subiectelor privind traficul de ființe umane, în special traficul de copii, capacitatea instituțională, prevenirea și investigarea cazurilor.

Reamintim că, Dialogul în domeniul drepturilor omului este o platformă de interacțiune între reprezentanții Republicii Moldova și ai UE, dedicat dezbaterii celor mai importante subiecte în domeniul asigurării depline a drepturilor omului. Acesta se desfășoară cu o periodicitate de două ori pe an. Actuala rundă a antrenat participarea reprezentanților Consiliului Europei, Organizației Națiunilor Unite, Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Sursa: Ministerul Justiției

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md