Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Prima lecție de informare, desfășurată în cadrul Campaniei „Un adolescent informat este protejat”

Prima lecție de informare, desfășurată în cadrul Campaniei „Un adolescent informat este protejat”

  imprimare
14.02.2019   334 Accesări  

Prima activitate din cadrul Campaniei de informare „Un adolescent informat este protejat" s-a desfășurat pe data de 13 februarie, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din or. Strășeni.

Reprezentanții Biroului relații cu diaspora și ai Direcției Secretariate permanente din cadrul Cancelariei de Stat le-au vorbit copiilor despre riscurile migrației ilegale și i-au informat despre existența și activitatea instituțiilor de stat, care prestează servicii în domeniul migrației.

Totodată, elevilor le-au fost aduse la cunoștință situațiile de risc în caz că decid să plece peste hotare la muncă prin diverse programe educaționale, studii, turism și odihnă. De asemenea, au fost menționate riscurile de a deveni victime ale traficului de ființe umane prin intermediul rețelelor de socializare.

În mod particular au fost discutate subiecte de interes sporit precum drepturile și obligațiile migranților angajați în câmpul muncii, dar și necesitatea accesului la educație, sănătate și justiție.

Campania de informare este organizată în scopul protejării populației Moldovei, care pleacă peste hotare. Asemenea activități de informare urmează să se desfășoare în toată țara.

Sursa: Cancelaria de Stat

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md