Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținuți pentru trafic de copii în scopul exploatării sexuale

Reținuți pentru trafic de copii în scopul exploatării sexuale

  imprimare
05.03.2019   444 Accesări  

Două persoane cu vârsta de 22 și respectiv 24 de ani, membrii unei grupări infracționale, domiciliați în raionul Fălești, au fost reținuți fiind suspectați de trafic de copii în scop de exploatare sexuală necomercială și comercială.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, s-a stabilit că suspecții de la începutul anului 2019, au profitat de poziția de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-a impus să se prostitueze.

Fetele erau recrutate de suspecți în centrele de agrement, le adăposteau într-un apartament închiriat în municipiul Chișinău, după care, plasau anunțuri pe site-ul 999.md cu pozele minorelor,  ulterior  fiind  supuse exploatării sexuale de către mai mulți bărbați, contra plată.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, la 27 februarie curent, suspecții au fost reținuți în flagrant. Ca urmare a perchezițiilor efectuate în locuință, polițiștii au depistat două minore cu vârsta de 14 și 16 ani, care erau impuse să presteze servicii sexuale. Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 800 de lei de la fiecare client, ulterior, minorele erau deposedate de mijloacele bănești acumulate. Zilnic, fetele urmau să deservească în jur de 8 clienți. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii de trafic de copii, iar suspecții au fost arestați  pe un termen de 30 de zile.

Dacă va fi dovedită vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani. Poliția continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor tinere recrutate de către suspecți.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md