Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Măsurile de combatere a violenței domestice și a traficului de ființe umane, discutate în ședința de coordonare a activităților comunității antitrafic și gender

Măsurile de combatere a violenței domestice și a traficului de ființe umane, discutate în ședința de coordonare a activităților comunității antitrafic și gender

  imprimare
17.04.2019   736 Accesări  

Astăzi, în cadrul celei de-a doua ședințe tehnice de coordonare antitrafic și gender au fost discutate acțiunile realizate în primul trimestru al anului 2019 pentru prevenirea și combaterea violenței, traficului de ființe umane și asigurarea egalității de gen de către instituțiile responsabile și partenerii din domeniu.

În cadrul ședinței reprezentanții Cancelariei de Stat, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa au prezentat cele mai recente evoluții pe domeniile de competență, precum și inițiativele ce urmează a fi lansate în perioada următoare.

Organizațiile societății civile din domeniu au prezentat măsurile de prevenire și activitățile de sensibilizarea implementate cu privire la violența domestică și combaterea violenței împotriva femeilor, cu accent special pe experiența în regiunea Transnistreană.

De asemenea, a fost prezentată informația cu privire la perspectivele de deschidere a unui centru social destinat femeilor, care suferă din cauza violenței, în regiunea UTA Găgăuzia cu suportul proiectului „Combaterea violenței împotriva femeilor în Republica Moldova: explorând și învățând din soluții locale" finanțat de Republica Coreea și implementat de către PNUD.

Evenimentul reprezintă o bună practică lansată de către Misiunea OSCE în Moldova, organizată în comun cu Cancelaria de Stat și Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ce are drept scop eficientizarea coordonării activităților instituțiilor responsabile din domeniu, precum și fortificarea cadrului de parteneriat în vederea atingerii obiectivelor stabilite. Următoarea ședință de coordonare va avea loc în trimestrul III al anului 2019.

Sursa: Cancelaria de Stat 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md