Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Experiența Republicii Moldova în combaterea traficului de ființe umane prezentată la ONU

Experiența Republicii Moldova în combaterea traficului de ființe umane prezentată la ONU

  imprimare
02.07.2019   1067 Accesări  

26 iunie 2019, Geneva - Republica Moldova împreună cu alţi parteneri a organizat, în marja celei de-a 41-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, un eveniment cu genericul „Combaterea traficului de ființe umane: coordonarea acțiunilor și încurajarea parteneriatelor-bune practici", în cadrul căruia secretarul de stat Tatiana Molcean a prezentat experiența Republicii Moldova în combaterea traficului de ființe umane, prin prisma mecanismelor naționale.

Evenimentul și-a propus realizarea schimbului de experienţă în materia eficacității diferitor mecanisme internaționale, regionale și naționale de combatere a traficului de ființe umane, promovarea aplicării instrumentelor internaționale obligatorii din punct de vedere juridic.

În discursul său, Tatiana Molcean a vorbit despre Sistemul Național de Referire și echipele multidisciplinare teritoriale, ca elemente esențiale în procesul de identificare și raportare a victimelor traficului de persoane. Diplomatul moldovean a subliniat importanța acestui mecanism care permite o abordare complexă a luptei împotriva traficului de ființe umane, atât la nivelul asigurării protecției și asistenței sistemice pentru victimele traficului, cât și la nivelul măsurilor de prevenire a fenomenului. De asemenea, au fost descrise eforturile continue ale autorităților publice centrale în vederea consolidării cadrului legislativ și a măsurilor de protecție de care beneficiază victimele traficului de ființe umane sau potențialele victime.

Evenimentul a fost organizat în comun către de Republica Moldova, Marea Britanie, Consiliul Europei și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md