Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținută pentru trafic de copii

Reținută pentru trafic de copii

  imprimare
10.07.2019   3140 Accesări  

O femeie cu vârsta de 35 de ani, originară din Orhei, condamnată în anul 2018 de instanța de judecată la 17 ani privațiune de libertate pentru comiterea infracțiunii de trafic de copii, a fost reținută de polițiști.

Suspecta, a fost anunțată în căutare de către Centrul pentru combaterea traficului de persoane a Inspectoratului Național de Investigații din anul 2017, pentru comiterea infracțiunii de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială, comisă împreună cu soțul. Cuplul a fost condamnat în luna martie 2018, în privința soțulului fiind emisă o sentință de condamnare la 20 ani privațiune de libertate, în prezent ispășindu-și pedeapsa în Penetenciarul nr. 9 din municipiul Chișinău, iar soția nu s- prezentat la judecată.

Reținerea femeii avut loc recent, în apropierea Penitenciarului nr. 9, de către ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu angajații Penitenciarului, în timp ce aceasta urma să transmită un colet soțului.

În urma efectuării acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că soții, în perioada anilor 2016-2017, urmărind scopul exploatării sexuale comerciale pe teritoriul Republicii Moldova a profitat de poziția de vulnerabilitate a mai multor minore, pe care le-au impus să se prostituieze. Victimile erau adăpostite în apartamente din municipiul Chişinău, plasând anunţuri pe site-uri de publicitate cu pozele acestora, după care fiind supuse exploatării sexuale contra plată de către mai mulţi bărbaţi.

În privința condamnatei sunt pornite încă trei cauze penale pentu trafic de ființe umane, în cadrul cărora  au fost identificate alte 5 victime cu vârsta cuprinsă între 22-28 ani. Pentru comiterea acestei infracțiuni legea prevede pedeapsă  până la 15 ani privațiune de libertate.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md