Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Extrădat din Muntenegru în Moldova, pentru comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane în Elveția și Germania

Extrădat din Muntenegru în Moldova, pentru comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane în Elveția și Germania

  imprimare
29.10.2019   2384 Accesări  

Un cetățean al Albaniei, de 44 de ani, a fost trimis în instanța de judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane în Elveția și Germania, prin exploatare sexuală în scop comercial, a două moldovence.

Trimiterea în judecată a învinuitului a devenit posibilă datorită eforturilor de investigare ale ofițerilor Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu PCCOCS, dar și extrădării lui de către autoritățile din Muntenegru, chiar dacă acesta nu se aflase pe teritoriul Moldovei la comiterea faptei.

Învinuitul, domiciliat în Albania, a cunoscut victimele prin rețeaua de socializare „V contacte" (n.r. „В контакте"). În comunicarea lor pe rețea, în anul 2016, acesta le-a invitat în Albania pe cele două surori orfane, cu vârste cuprinse între 26 și 28 ani, dintre care una avea un copil de un an. Acestea au acceptat invitația și au primit bani de la învinuit pentru perfectarea pașapoartelor. Ajunse în Albania, au fost cazați toți trei  la domiciliul acestuia, împreună cu părinții lui, iar victima care venise cu copilul a concubinat cu acesta timp de o lună.

După aproximativ o lună, învinuitul a pretins că ar vrea să le organizeze o călătorie turistică în Elveția. Acolo, însă, surorile au fost adăpostite într-un local și exploatate sexual în scop comercial aproximativ 2-3 săptămâni. Ulterior, acesta le-a transportat în Germania, unde le-a impus să presteze servicii sexuale într-un local, pentru aproximativ aceeași perioadă, chiar dacă aveau probleme de sănătate. Deși învinuitul le promisese jumătate din câștigul lor, acestea nu au fost remunerate.

După un conflict cu învinuitul, una din surori a apelat la proprietarul localului, care le-a ajutat să revină în Albania, unde rămăsese copilul uneia din victime. Acolo, forțele de ordine au adus copilul victimei, iar cu ajutorul Organizației Internaționale pentru Migrație, toți trei au fost ajutați să revină în Moldova.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md