Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținută pentru trafic de copii

Reținută pentru trafic de copii

  imprimare
22.07.2020   3112 Accesări  

O tânără în vârstă de 19 ani, originară din Soroca a fost reținută recent de poliție, fiind suspectată de trafic de copii.

În urma investigațiilor efectuate ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în colaborare cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, au stabilit că pe parcursul anilor 2017-2018, bănuita urmărind scopul exploatării sexuale comerciale și profitând de poziţia de vulnerabilitate a recrutat două minore și o tânără din raionul Soroca. Fetele erau cazate în apartamente din orașul Chișinău pentru a presta servicii contra plată.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunii de trafic de copii, suspecta a fost reţinută pe un termen de 72 ore, iar ulterior plasată în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.  

Dacă va fi dovedită vinovăţia, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Menționăm că, forțele de ordine continuă masurile speciale de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și altor persoane implicate în acest caz.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md