Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Victimele traficului de persoane – respinse de familie si societate

Victimele traficului de persoane – respinse de familie si societate

  imprimare
23.08.2013   1737 Accesări  

Victimele traficului de persoane continua sa-si traiasca tragedia înca multi ani dupa eliberarea din mrejele traficantilor. Respinse de societate si de familie, cele mai multe dintre ele nu reusesc sa-si gaseasca un rost în viata si ajung din nou în trafic. Situatia este si mai grava pentru femeile care se întorc acasa cu prunci nascuti de la violatori.

Vânduta pentru 500 de lei, o sticla de rachiu si un sac de varza

Constituiti în structuri bine organizate, traficantii racoleaza victimele prin intermediul anunturilor din ziare, dar si mergând din casa în casa. Familiile sarace se lasa usor convinse sa-si trimita un copil la munca peste hotare. Astfel, o fetita de 12 ani a fost vânduta în robie chiar de propria mama. Fata a revenit gravida din trafic, iar familia spune ca nu mai vrea sa stie nimic de ea. Cazul acestei copile nu este singular. Adolescentele sunt la mare cautare pe piata serviciilor sexuale si costa mai mult. Când se întorc acasa, majoritatea lor sunt trecute de 18 ani, iar unele au si copii nascuti în urma violurilor.

Potrivit Valentinei Seuta, angajata a Centrului de Asistenta si Protectie a Victimelor Traficului de Fiinte Umane, pe parcursul ultimilor ani, centrul a acordat asistenta unui numar mare de tinere traficate peste hotare. Valentina Seuta spune ca centrul a asistat un caz când o fata de 16 ani a fost vânduta de mama sa pentru 500 de lei, un sac de varza si o sticla de rachiu. Datele Organizatiei Mondiale pentru Migratie arata ca la momentul racolarii, fiecare a cincea victima este minora.

 

Citiţi articolul deplin aici: Victimele traficului de persoane – respinse de familie si societatearticol realizat de Natalia Porubin, Tatiana Rotaru, „Centrul de Investigatii Jurnalistice”

 

Acest produs a fost posibil cu suportul acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite în baza Termenilor Grantului nr. S-SGTIP-10-GR-0023 vizând proiectul „Prevenirea corupţiei şi impunităţii în lupta împotriva traficului de persoane prin abilitarea media şi prin consolidarea cooperării între societatea civilă şi organele de drept 2010-2013” implementat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM). Opiniile exprimate aici aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar viziunile Departamentului de Stat al Statelor Unite.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md