Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Grupare infracțională specializată în trafic de persoane reținută de poliție

Grupare infracțională specializată în trafic de persoane reținută de poliție

  imprimare
04.11.2013   2342 Accesări  

Centrul de Combatere a Traficului de Persoane a Inspectoratului Naţional de Investigaţii a anihilat o grupare criminală specializată în trafic de persoane. Membrii reţelei fiind specializaţi în racolarea bărbaților din Republica Moldova șiexploatarea acestora în Federaţia Rusă.

Ca urmare a acțiunilor de investigație de către forțele de ordine, au fost  identificați membrii grupării criminale cu vîrsta cuprinsă între 25-40 de ani.

Suspecții transportau bărbații în Federaţia Rusă, unde le erau sechestrate actele, și  impuşi să presteze munci grele în contul datoriilor artificial create pentru serviciile de transportare, cazare şi perfectarea permisului de şedere temporară. Persoanele care se revoltau solicitînd achitarea pentru munca prestată, erau bătuţi cu cruzime.

Astfel, una din victime, cu vîrsta de 22 de ani, a fost torturată cu fierul de călcat, lăsîndu-i arsuri pe tot corpul. Acesta a reuşit să evadeze, a mers  pe jos timp de 2 săptămîni pînă în Belorusia. Aici a fost ajutat de o persoană străină pentru a reveni în Republica Moldova, unde a și anunțat poliția.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.165 “Traficul de fiinţe umane”, Cod Penal al RM.”.  Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de comiterea unor asemenea infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de pînă la 15 ani.

La moment se desfăşoară acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie în vederea identificării altor victime, documentarea şi reţinerea celorlalţi complici.

 

Informază Inspectoratul General de Poliție

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md