Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Ziua Europeană Antitrafic de Fiinţe Umane a fost marcată la Cahul

Ziua Europeană Antitrafic de Fiinţe Umane a fost marcată la Cahul

  imprimare
28.10.2013   1560 Accesări  

Câţiva tineri au discutat cu locuitorii oraşului despre traficul de fiinţe umane şi i-au informat despre instituţiile la care pot apela in astfel de cazuri.

„În acest eveniment ne-am propus să atragem atenţia locuitorilor din oraşul Cahul că traficul de fiinţe umane este o problemă şi este o problemă care vizează Republica Moldova foarte mult. Foarte mulţi oameni nu prea ştiu ce înseamnă traficul de fiinţe umane şi cum să se protejeze” ne-a comunicat Victoria Ivancioglo, Preşedintele A.O. „Perspectva”, unul dintre organizatorii evenimentului.

Tinerii au împărţit pliante trecătorilor cu speranţa să atragă atenţia acestora asupra problemei traficului de fiinţe umane.

„Vrem să informăm în primul rând persoanele care pot fi traficate dar nu numai acelea dar şi autorităţile şi oameni care au anumite funcţii de răspundere prin instituţii, cei care pot lua măsuri faţă de această  mare problemă care este în societatea noastră” a precizat Vasile Dinca, Preşedinte al A.O. „Pro Lumina”.

Persoanele cu care am reuşit să discutăm s-au arătat interesate de acest subiect iar cineva ne-a declarat că pentru a combate acest flagel este nevoie de luat cele mai dure măsuri în privinţa traficanţilor.

Evenimentul a fost organizat de A.O. „Perspectiva” în parteneriat cu Asociaţia „Pro Lumina” şi Armata Salvării Cahul, încadrându-se în proiectului “Informarea privind Traficul de Fiinţe Umane în localităţile din sudul Moldovei”, susţinut financiar de Ambasada Statelor Unite în Moldova.

 

Informează www.ziuadeazi.md

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md