Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Bărbat luat sclav la Bălţi! "Mă punea să mă dezbrac şi mă bătea cu biciul"

Bărbat luat sclav la Bălţi! "Mă punea să mă dezbrac şi mă bătea cu biciul"

  imprimare
04.12.2013   2487 Accesări  

Proprietarul Şcolii de Hipism din Bălţi este acuzat de sechestrarea unui om, pe care l-ar fi obligat să muncească timp de patru zile. Poliţia a intentat un dosar penal pe acest caz.

Victima este un locuitor al oraşului şi are 32 de ani. Bărbatul a fost obligat să îngrijească de animale, iar dacă refuza, era bătut crunt.

Timp de patru zile, bărbatul a fost ţinut fără apă şi mâncare.

"Îmi spunea să mă dezbrac, iar după ce mă dezbrăcam, mă bătea cu biciul. După asta, mă trimitea la muncă. Îmi spunea că, dacă o să încerc să fug, o să mă prindă şi o să mă bată şi mai tare. Noi munceam, dar el nici măcar nu ne dădea de mâncare", a relatat victima.

Pentru că nu şi-au văzut fiul de mai multe zile, părinţii victimei au alertat Poliţia.

"Nu vrem să vină şi să ne ameninţe sau să ne dea bani. Dacă a încălcat legea, trebuie să răspundă. Este foarte ruşinos să ajungi în zilele noastre să fii exploatat şi bătut în acest hal", a spus mama bărbatului.

L-am căutat pe directorul Şcolii de Hipism la serviciu şi nu l-am găsit. Nici la telefon nu ne-a răspuns. Poliţia a confirmat că bărbatul sechestrat are urmă de bătăi pe corp.

"În urma unei percheziţii, partea vătămată a fost depistată la domiciliul bănuitului. Pe cazul dat au fost pornite două cauze penale, una pe articolul 168, răpirea unei persoane, şi a doua pe articolul 164, muncă forţată", a comunicat Alexandru Bejenaru, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie Bălţi.

Dacă proprietarul Şcolii de Hipism, care administrează şi alte afaceri în Bălţi, va fi găsit vinovat, el riscă până la şapte ani de închisoare. Oamenii legii nu exclud că astfel de cazuri au avut loc şi anterior.

 

Articol de PUBLIKA.MD

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md