Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Sclavie în secolul XXI

Sclavie în secolul XXI

  imprimare
04.12.2013   2397 Accesări  

Încă trei membri ai unei reţele internaţionale de trafic de persoane au fost arestați în Federaţia Rusă, iar numărul fetelor eliberate din sclavie sexuală a ajuns la 10.

Activitatea grupului criminal a fost documentată mai mult timp de angajații Inspectoratului Național de Investigații. Atunci când au acumulat suficiente dovezi, polițiștii au luat legătura cu forțele de ordine Federaţia Rusă, care au organizat operațiunea de reținere a suspecților. 

Potrivit informațiilor poliției, reţeaua era condusă de un moldovean, în vârstă de 45 de ani. Acesta a revenit la activitate, fiind anunţat în căutare internaţională pentru trafic de persoane.

Suspecții  racolau moldovencele cărora le promiteau un post de lucru în calitate de chelneriţe în diverse localuri din capital Rusiei. Ajunse la destinație, acestea rămâneau fără acte de identitate și erau sechestrate în apartamente şi case special închiriate, fiind impuse să se prostitueze.

 

Articol de EuroTv.md

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md