Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » „Soluțiile bune nu trebuie căutate foarte departe”, Vicepreședinta Parlamentului: Conferință regională la Chișinău în combaterea traficului de ființe umane prin intermediul internetului

„Soluțiile bune nu trebuie căutate foarte departe”, Vicepreședinta Parlamentului: Conferință regională la Chișinău în combaterea traficului de ființe umane prin intermediul internetului

  imprimare
05.12.2013   2885 Accesări  

5 Decembrie 2013 — Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a adresat un mesaj în debutul conferinței regionale consacrată combaterii traficului de ființe umane în Europa de Sud-Est prin intermediul internetului.

„Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova au desemnat prevenirea și combaterea traficului de ființe umane ca pe o prioritate. Conform evaluărilor interne am realizat multe acțiuni, însă rămânem a fi o țară aflată sub monitorizare la capitolul dat. Iată de ce ne vom consolida eforturile, inclusiv pe plan legislativ”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului în intervenția sa.

Liliana Palihovici a menționat, de asemenea, că recent, prin Legea nr. 270 din 7 noiembrie 2013, Parlamentul a amendat un set de acte legislative, inclusiv Codul penal, prin care se propune incriminarea utilizării victimelor traficului de finite umane, traficului de organe, țesuturi și celule umane. „Astfel, a fost majorat pragul minim al sancțiunilor pentru infracțiunile ce țin de traficul persoanelor în corespundere cu Directiva 2011/36 a Parlamentului și a Consiliului European”, a precizat Vicespeakerul.

„Mă bucur pentru că astfel de evenimente sunt organizate aici, la Chișinău. Pentru că soluțiile bune nu trebuie căutate foarte departe, însă există țări care au trecut prin fenomene similare. De aceea este necesar pentru Republica Moldova să preia bunele practici și experiențe internaționale în combaterea traficului de ființe umane și, în mod special, a copiilor”, a declarat Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici.

Conferința regională „Consolidarea răspunsului justiţiei penale faţă de fenomenul traficului de fiinţe umane în Europa de Sud-Est – Combaterea abuzului prin intermediul internetului şi consolidarea schimbului transfrontalier de informaţii operative” se desfășoară la Chișinău, la 5 și 6 decembrie 2013. Această conferința regională este organizată de Guvernul Republicii Moldova, Agenţia Naţiunilor Unite pentru Combaterea Drogurilor şi Criminalităţii (UNODC) și Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane în Moldova. 

În sesiunea de debut a conferinței au adresat, de asemenea, mesaje Dorin Recean, Vicepreşedinte al Comitetului Naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, Ministru al Afacerilor Interne; Sara Greenblatt, Şefa Departamentului Combaterea Crimei Organizate şi a Traficului Ilicit, UNODC, Viena, Austria, cu mesaj video din partea lui Yury Fedotov, Director Executiv al UNODC; Nicolas Le Coz, Preşedinte al Grupului de Experţi al Convenţiei Consiliului Europei privind combaterea traficului de fiinţe umane (GRETA); Ambasadorul Pirkka Tapiola, Şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova; și Andrei Pântea, Prim-adjunct al Procurorului General al Republicii Moldova .

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md