Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Copiii, martori sau victime ale abuzurilor, audiati in camere special amenajate: "O sa fie in siguranta"

Copiii, martori sau victime ale abuzurilor, audiati in camere special amenajate: "O sa fie in siguranta"

  imprimare
11.12.2013   1563 Accesări  

Copiii, martori sau victime ale abuzurilor, vor fi audiati in camere special amenajate, pentru a fi supusi unui stres mai mic. Aceste camere sunt dotate cu echipament audio si video care permit inregistrarea discutiei, ea fiind utilizata ulterior ca proba la dosar. O astfel de incapere a fost deschisa astazi la Calarasi, iar pana la sfarsitul anului, oficialii promit inca 6 astfel de camere.

O camera speciala pentru audierea minorilor a fost amenajata in cadrul Procuraturii Calarasi. Aici sunt fotolii moi, jucarii, iar cateva camere de supraveghere inregistreaza convorbirea dintre copil si specialist. In alta camera se afla suspectul, judecatorul si procurorul care asista la audieri si pot auzi marturiile copilului. 


Camera este destinata pentru audierea copiilor care au pana la 14 ani, si au fost victime sau martori in cazuri de violenta in familie, abuzuri sexuale sau trafic de fiinte umane. Inregistrarea video si audio a discutiei va fi proba la dosar si, astfel, victimele nu se vor mai intalni cu agresorii in salile de judecata. 


Amenajarea acestei incapaeri a costat 17 mii de dolari, banii fiind donati de catre Ambasada SUA in Moldova.


Pana acum astfel de audieri aveau loc in sediile organizatiilor neguvernamentale, iar procurorii spun ca minorii puteau fi influentati sa nu depuna marturii adevarate.Aceasta este a doua camera amenajata pentru audierea minorilor, prima fiind deschisa in Balti.

 

Pana la sfarsitul anului urmeaza sa fie inaugurate alte sase incaperi de acest fel, promite procurorul general. Conform datelor oficiale, anual, sunt inregistrate in jur de 200 de cazuri in care copiii figureaza ca victime sau martori ale abuzurilor.

 

Sursa: PRO TV

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md