Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Cameră special amenajată pentru audierea minorilor, victime sau martori ai infracţiunilor, la Călăraşi

Cameră special amenajată pentru audierea minorilor, victime sau martori ai infracţiunilor, la Călăraşi

  imprimare
13.12.2013   1449 Accesări  
Minorii victime sau martori ai infracţiunilor din raionul Călăraşi vor fi audiaţi într-o încăpere specială, dotată cu camere de luat vederi. Astfel, copiii de până la 14 ani care au fost supuşi violenţei, nu vor mai fi nevoiţi să dea declaraţii de faţă cu toţi participanţii la proces, inclusiv abuzatorul. Declaraţiile copilului vor fi filmate, iar înregistrarea va fi utilizată ulterior în calitate de probă la dosar.
Camera de audieri a fost amenajată în cadrul Procuraturii Călăraşi. Astfel, tot procesul poate fi urmărit de procuror, judecător, avocatul care participă la proces, dar şi de abuzator. Pe viitor se preconizează ca abuzatorul să fie reprezentat doar de avocat, evitându-se astfel o eventuală presiune psihologică asupra victimei.

Cheltuielile pentru amenajarea camerei au fost suportate de Guvernul SUA, iar sprijinul logistic a fost asigurat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Potrivit procurorului general, Corneliu Gurin, până la sfârşitul acestui an vor mai fi amenajate încă şase astfel de camere de audieri în mai multe raioane ale țării. Numai în acest an, peste 200 de copii au fost victime ale violenței.


Informează: www.trm.md

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md