Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » PREMII PENTRU FILME ŞI FOTOGRAFII DESPRE MIGRAŢIE

PREMII PENTRU FILME ŞI FOTOGRAFII DESPRE MIGRAŢIE

  imprimare
23.12.2013   12669 Accesări  

Câştigătorii şi participanţii celei de-a 5-ea ediţie a concursului pentru tinerii cineaşti şi fotografi PLURAL+ Moldova au fost premiaţi al 20 decembrie 2013.

Alexandru Restartnîi (25 de ani) din Chişinău a câştigat marele premiu în cadrul secţiunii video a concursului, pentru filmul său „Desuet?”; Premiul I pentru secţiunea foto a mers către Mihai Janu (17 ani) din Băcioi, pentru lucrarea sa întitulată „Singurătatea”.

Premiul II pentru filme a fost înmânat Elenei Vatamanu-Mărgineanu pentru „Picături de dor” (13 ani, Chişinău), în timp ce Premiul III a fost dat Zinaidei Belibova pentru filmul „Dacă eram noi, cum era?” (22 de ani, Şoldăneşti). Elizaveta Golubev (16 ani) din Chişinău a primit Premiul special pentru cel mai optimist film – «Моя страна» („Ţara mea”). Vezi toate videourile înscrise la concursaici

Premiul II pentru fotografii a primit Oboroceanu (16 ani) din Căuşeni pentru lucrarea “Back to the Future”; Premiul III a fost înmânat lui Victor Moisei (16 ani, Gura Galbenei, Cimişlia) pentru „Bătrânul rămas singur acasă”. Premiul special pentru viziune a mers către Svetlana Tataru (24 de ani, Chişinău) pentru fotografia „Copilărie”.

Lucrările de către peste 20 de echipe conduse de copii şi tineri între 11–25 de ani au fost evaluate de un juriu compus de reprezentanţii Biroului Relaţii cu Diaspora, Centrului Media pentru Tineri, Ministerului Tineretului şi Sportului, Reţelei Y-Peer,   Secretariatului Permanent al Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, Studioului OWH, Şcolii Foto a lui Roman Rybaleov, precum şi Misiunii OIM în Moldova.

„Migraţia este o experienţă îmbogăţitoare, însă aceasta poate fi şi o provocare, în special pentru cei rămaşi în urmă”, a spus Antonio Polosa, Şeful Misiunii OIM în Moldova. „Îi felicit din inima pe producătorii filmului câştigător pentru că aceştia au pus în discuţie un subiect important – impactul migraţiei asupra vârstnicilor ca parte a unei probleme mai largi, şi anume efectele migraţiei asupra familiilor în general”.

PLURAL+ MOLDOVA, organizat de Misiunea OIM în RM, este o versiune a concursului internaţional de filme PLURAL+ organizat de Alianţa Civilizaţiilor a ONU şi OIM. Partenerii principali ai concursului local sunt Guvernul Republicii Moldova, ONU în Moldova, Studioul OWH şi Şcoala de fotografie al lui Roman Rybaleov. Obiectivul principal al concursului este să permită copiilor şi tinerilor (între 9 şi 25 de ani) să împărtăşească viziunile lor asupra migraţiei şi diversităţii dat faptul că ei sunt cei mai buni promotori ai toleranţei şi integrării într-o lume tulburată de diviziuni. Participanţii au fost invitaţi să accelereze schimbarea prin intermediul creaţiei lor: filme scurte sau fotografii despre migraţie, diversitate şi incluziunea socială, de asemenea reflectând subiecte legate de respectarea drepturilor omului şi a demnităţii umane, principiul de toleranţa zero faţă de orice formă de violenţă, printre altele.

Ceremonia de premiere a concursului PLURAL+ Moldova 2013 a avut loc în contextul Zilei Internaţionale a Migranţilor, marcate la 18 decembrie.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md