Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Aliona Grossu: „Prevenirea traficului de fiinţe umane este mult mai eficientă decât combaterea”

Aliona Grossu: „Prevenirea traficului de fiinţe umane este mult mai eficientă decât combaterea”

  imprimare
10.01.2014   1922 Accesări  

Interviu cu directoarea Centrului Internaţional „La Strada”.

 

Europa Liberă: Mai întâi, vreau să vă întreb ce servicii au fost dezvoltate în ultimul an, care să asigure protecţia şi reabilitarea persoanelor care au devenit victime ale traficului de fiinţe umane?
 
Aliona Grossu: „Nu este vorba doar de ultimul an, după cum cunoaşteţi, sistemul naţional de referire funcţionează deja de mai mulţi ani şi anume prin intermediul acestui sistem se oferă asistenţă nu doar victimelor dar şi grupurilor vulnerabile care, de fapt, constituie potenţiale victime ale traficului de fiinţe umane. Este o abordare multidisciplinară care este prevăzută în cadrul acestui sistem. Noi, în cadrului Centrului Internaţional „La Strada” oferim informare tuturor celor interesaţi, fie de plecare peste hotare, când este vorba de unele oferte dubioase de muncă, sau, inclusiv, primim şi apeluri SOS, de la persoanele, sau rudele şi cunoştinţele persoanelor care se găsesc într-o situaţie de dificultate peste hotare.”
 
Europa Liberă: Dar se schimbă profilul celor care ajung victime ale traficului de fiinţe umane?
 
Aliona Grossu: „Însăşi fenomenul este foarte schimbător şi este important să ţinem mâna pe puls, urmărind, care sunt tendinţele şi trendurile de ultimă oră. Şi anume schimbarea fenomenului determină şi schimbarea profilului victimelor. Comparativ cu mai mulţi ani în urmă, când, de fapt, victimele traficului de fiinţe umane mai mult ajungeau persoane originare din localităţile rurale, cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani, de exemplu, acum întâlnim victime şi de 30, 40 de ani sau peste 40 de ani. Nu vorbim doar de victime ale exploatării sexuale, vorbim şi de victimele exploatării prin muncă, şi aceasta este una din tendinţele recente ale acestui fenomen.”

 

Mai multe detalii găsiți în pagina europaliberă.org

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md