Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Minoră traficată pentru a se prostitua în Turcia

Minoră traficată pentru a se prostitua în Turcia

  imprimare
04.04.2014   2167 Accesări  

Un cetăţean al Bulgariei şi două cetăţence ale Republicii Moldova sânt învinuiţi de procurori de comiterea traficului de copii în scopul exploatării sexuale.

Potrivit Secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, inculpatul împreună cu complicele sale, profitând de faptul că o minoră se afla într-o stare materială grea, au convins-o că o vor angaja în calitate de bonă în Turcia. În septembrie 2013, inculpaţii au obţinut acordul mamei victimei de a perfecta o procură notarială, care să permită minorei plecarea peste hotare. Inculpaţii au asigurat femeia că fiica lor va primi un salariu de 1000 de dolari lunar.

Ajunsă la destinaţie, victima a fost impusă să presteze servicii sexuale în hotelurile din oraşul Istambul. Victima era impusă să deservească câte 3 – 5 clienţi pe zi şi purta haine specifice regiunii pentru a nu fi depistată de poliţia turcă. După o lună, minora a reuşit să se întoarcă acasă, alertând oamenii legii.

Actualmente, învinuitul se află în arest preventiv, iar complicele lui au interdicţia de a părăsi hotarele ţării.

Procurorii au finalizat urmărirea penală pe acest caz şi au expediat cauza penală spre examinare instanţei de judecată.   
 
Serviciul de presă al Procuraturii Generale

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md