Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Procurorii solicită o pedeapsă mai aspră într-un caz de organizare a migraţiei ilegale

Procurorii solicită o pedeapsă mai aspră într-un caz de organizare a migraţiei ilegale

  imprimare
23.05.2014   2441 Accesări  

Procurorii vor contesta sentinţa prin care un locuitor al capitalei, membru al unui grup criminal organizat, s-a ales doar cu amendă pentru organizarea migraţiei ilegale.

Potrivit secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în perioada 2013 - 2014, inculpatul, acţionând în cadrul unui grup criminal organizat şi urmărind scopul obţinerii unui folos financiar, i-a promis unei persoane că îi va perfecta actele necesare pentru plecarea în Italia. Inculpatul a perfectat pentru soţia victimei un set de acte false ale Italiei şi României, pentru ca ulterior să obţină dreptul de reuniune a familiei.

Infractorul a instructat victima cum trebuie să răspundă reprezentanţilor Ambasadei Italiei în Republica Moldova în cadrul convorbirii de solicitare a vizei. În procesul verificării actelor pentru obţinerea vizei, reprezentanţii Ambasadei au constatat că actele depuse sunt false şi au anunţat organele competente.

Recent, inculpatul, a fost condamnat de Judecătoria sect. Centru la amendă în mărime de 750 unităţi convenţionale, în pofida faptului că anterior a mai fost condamnat pentru acţiuni similare la pedepse cu amendă. Procurorii consideră sentinţa prea blândă şi o vor contesta solicitând pedeapsă reală cu închisoarea pentru inculpat.       

Sursa: Serviciul de presă al Procuraturii Generale

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md