Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Au vrut să plece ilegal în Europa. Doi minori, opriţi la frontieră.

Au vrut să plece ilegal în Europa. Doi minori, opriţi la frontieră.

  imprimare
01.07.2014   2339 Accesări  

O tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către doi minori, cu scopul de a ajunge în Europa, a fost întreruptă de angajaţii Poliţiei de Frontieră.

La 29 iunie, în jurul orei 21:00, inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Brânza au surprins pe malul râului Prut, doi copii care intenţionau să treacă în mod ilegal hotarul.

Din lipsa actelor ce ar fi permis legitimarea la faţa locului, aceștia au fost conduși la sediul Sectorului pentru stabilirea identităţii şi informarea rudelor și organelor de resort.

În rezultat, poliţiştii de frontieră au stabilit că minorii sunt din satul Manta, raionul Cahul, cu vârste de 14 şi 17 ani. Aceştia au recunoscut că intenţionau să ajungă în una din ţările UE, însă din considerentul că nu au atins vârsta pentru a pleca peste hotare fără acodul părinţilor şi din lipsa documentelor de călătorie, au decis să încerce să traverseze hotarul în mod clandestin.

Cazul este cercetat de ofițerii Direcției urmărire penală a Poliției de Frontieră.

Sursa: UNIMEDIA

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md