Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Zeci de fete salvate din robie sexuală

Zeci de fete salvate din robie sexuală

  imprimare
05.09.2014   2318 Accesări  

 

Ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații au reţinut, recent, o femeie, de 50 de ani suspectată de trafic de ființe umane.  

Femeia este capul unei grupări criminale specializate în racolarea şi transportarea tinerelor spre Federaţia Rusă, în scopul obţinerii unui profit considerabil de pe urma exploatării lor sexuale. Din grupare fac parte 7 persoane, cu vîrstele cuprinse între  30 și 35 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova și Federației Ruse și își desfășurau activitatea ilicită de circa 5 ani.

Cercetările poliţieneşti au stabilit că traficanţii racolau fete de 16-30 de ani de pe întreg teritoriul ţării, precum și din Belarus și Federația Rusă. Profitînd de situaţia economică vulnerabilă, aceştia le promiteau victimelor un serviciu bine plătit în oraşul Moscova. În final, tinerele erau transportate în Federația Rusă, cazate în apartamente, deposedate de acte, păzite şi impuse să presteze servicii sexuale contra plată în diferite localuri. Potrivit informațiilor deținute de poliție, suspecții aveau un venit de circa 3 000 de euro pe lună de la o fată.

În cadrul investigațiilor efectuate de către CCTP cu omologii din Federația Rusă, pe parcursul documentării cazului, au fost eliberate din robie sexuală zeci de fete, dintre care 21 sunt originare din Republica Moldova.

În acest caz, au fost iniţiate 3 cauze penale în baza art.165 Cod Penal al Republicii Moldova „Traficul de fiinţe umane". Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni riscă închisoare de pînă la 20 de ani.

Actualmente, poliția din Republica Moldova în comun cu cea din Federația Rusă continua documentarea grupării criminale pentru a stabili toate circumstanţele şi persoanele implicate în această fărădelege pe teritoriul Federației Ruse.

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md