Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținută și documentată pentru trafic de ființe umane

Reținută și documentată pentru trafic de ființe umane

  imprimare
29.10.2014   2302 Accesări  

Angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane au intrat în posesia unor date despre activitatea infracţională a unei grupări criminale, specializată în racolarea şi transportarea tinerelor din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite, pentru practicarea prostituţiei.

În cadrul investigaţiilor desfășurate, reprezentanții forțelor de ordine au identificat capul grupării, o femeie de 33 de ani, care în comun cu un cetățean străin, de 35 de ani și alți complici din EAU, pe parcursul ultimilor 4 ani, organizau și racolau fete din regiunea de nord a țării și le impuneau să presteze servicii sexuale.

După ce membrii grupării racolau victimele, ele erau preluate de alţi membri, care aveau rolul de a le organiza migraţiunea ilegală în EAU. Pentru aceasta, iniţial, victimei i se organiza deplasarea în R. Ucraina, iar ajunse la destinație, fetele erau preluate de alţi membri și deposedate de acte.

O parte dintre tinerele recrutate, fiind amenințate și influențate psihologic erau supuse exploatării sexuale și pe teritoriul municipiului Chișinău.

Zilele trecute, capul grupării a fost reținută în flagrant, în timpul primirii unei tranșe de bani de la una dintre victime, obținuți în urma prestării serviciilor sexuale pe teritoriul R. Moldova.

În urma percheziției la domiciliul suspectei, forțele de ordine au ridicat acte și pozele mai multor tinere, cît și o agendă în care capul grupării își nota evidența banilor obținuți pe cale criminală.

În acest caz au fost inițiate 2 cauze penale privind traficul de ființe umane, iar suspecta principală a fost arestată pentru 30 de zile.

La moment sunt identificate cel puțin 6 persoane care au avut de suferit de pe urma acțiunilor criminale a acestei grupări, totodată poliția continuă investigațiile în vederea identificării altor victime și reținerea tuturor complicilor.

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md