Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Racolau tinere pentru practicarea prostituției în Grecia

Racolau tinere pentru practicarea prostituției în Grecia

  imprimare
12.11.2014   2526 Accesări  

Ofițerii de investigații din cadrul Biroului crime grave a Inspectoratului de poliție Bălți au destructurat o grupare criminală specializată în trafic de persoane. Membrii grupării, un moldovean și un cetățean al României, cu vîrstele cuprinse între 30 și 35 de ani, racolau și transportau tinere în străinătate (Grecia), unde le promiteau servicii bine plătite.

Recent, la iesirea din satul Răuțel, raionul Fălești, în direcția vamei Sculeni, forțele de ordine au oprit un autobuz de pe ruta internațională Bălți-Iași. Aici, polițiștii au reținut un cetățean al României, care urma să transporteze trei tinere peste hotarele RM. Fetele cu vîrstele cuprinse între 18 și 19 ani, din familii social-vulnerabile, urmau să ajungă în Grecia ca să presteze servicii sexuale contra plată.

La moment, suspectul este reținut pentru 72 de ore, fiind cercetat penal în baza art.165 al.2, Cod penal al RM „Trafic de ființe umane". Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă de la 10 la 20 de ani de închisoare. De asemenea, forțele de ordine cercetează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și pentru identificarea celui de al doilea suspect.

Sursă: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md