Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reţinute de poliţia capitalei, pentru trafic de fiinţe umane

Reţinute de poliţia capitalei, pentru trafic de fiinţe umane

  imprimare
06.02.2015   1698 Accesări  

Două femei cu vârstele de 23 şi respectiv 25 ani, originare din raioanele Criuleni şi Teleneşti, au fost reţinute de către ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind bănuite de racolarea şi traficarea mai multor femei peste hotarele ţării, în scop de exploatare sexuală.

Conform datelor acumulate în urma măsurilor speciale de investigaţii, poliţiştii au stabilit că, bănuitele ar fi recrutat cel puţin cinci tinere din raioanele ţării, profitând de vulnerabilitatea lor. Astfel, ele ar fi pregătit toate documentele necesare de deplasare peste hotarele ţării în oraşul Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Victimele erau însoţite de la Aeroportul Internaţional Chişinău, prin Federaţia Rusă, după care ajungeau la locul destinaţiei. Ele erau cazate într-un apartament, iar paşapoartele erau ridicate de către o femeie, care dirija şi organiza exploatarea sexuală. Potrivit uneia dintre victime, acestea erau agresate verbal cât şi fizic, în situaţia în care refuzau să întreţină relaţii sexuale cu potenţialii clienţi.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală ofiţerii de investigaţii au constatat că bănuitele şi-ar fi început activitatea criminală din anul 2010. În context, sunt demarate acţiuni de investigaţii pentru a identifica şi alte victime, care ar fi fost traficate de către acestea.

Actualmente, bănuitele se află în custodia poliţiei capitalei şi sunt cercetate penal pentru "traficul de fiinţe umane". Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău solicită persoanelor care au avut de pătimit, să se adreseze la Inspectoratul de Poliţie Botanica, tel.0 (22) 52-11-00, sau la Serviciul specializat 902.

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md