Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Suspectat de comiterea traficului de copii

Suspectat de comiterea traficului de copii

  imprimare
13.02.2015   1628 Accesări  

Ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie Chişinău au reţinut un bărbat în vârstă de 29 ani, domiciliat în capitală, fiind bănuit de racolarea unei minore de 17 ani, de a se prostitua pentru bani în capitală. Individul ar fi profitat de vulnerabilitatea victimei şi ar fi convins-o să ofere servicii sexuale contra plată sub protecţia sa, într-un apartament închiriat.

Conform datelor acumulate de către poliţişti, bărbatul s-ar fi apropiat de victimă pe stradă, invitând-o la o cafea. Astfel, ar fi determinat-o să presteze servicii sexuale, cunoscând de faptul că este persoană minoră.

Actualmente, bănuitul este cercetat penal în stare de arest pentru trafic de copii, iar victima a fost plasată la un centru specializat unde-i este asigurată asistenţă psihologică.

Dacă vinovăţia bănuitului va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 pînă la 12 ani.

Este de menţionat, că individul făcea parte dintr-o reţea de proxeneţi, care anterior au fost documentaţi şi reţinuţi de poliţia capitalei.

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md