Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Trei persoane condamnate pentru trafic în scop de exploatare prin muncă

Trei persoane condamnate pentru trafic în scop de exploatare prin muncă

  imprimare
16.02.2015   1634 Accesări  

Doi soţi din raionul Călăraşi, împreună cu un complice au fost condamnaţi pentru comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă.

Procuratura Generală a stabilit că, în anul 2003, inculpaţii au recrutat un bărbat şi o femeie, cărora le-au promis un salariu bun la munci agricole în Federaţia Rusă. Inculpaţii au organizat transportarea victimelor într-un sat din regiunea Voronej, după care, sub pretextul perfectării actelor necesare pentru angajarea în cîmpul muncii i-au deposedat de documente. Victimele au foste nevoite să îndeplinească lucrări agricole fără a fi remunerate timp de patru luni.

La întoarcerea din Federaţia Rusă, victimele s-au adresat organelor de drept, care au declanşat o cauză penală.

Prin sentinţa Judecătoriei Cahul din 2013, s-a dispus încetarea procesului penal, iar inculpaţii au fost liberaţi de răspundere penală. Procurorii însă nu au fost de acord cu sentinţa şi au contestat-o, solicitînd condamnarea celor trei la pedepse cu închisoarea. Astfel, inculpaţii, cu vîrstele cuprinse între 47 şi 50 de ani, au fost condamnaţi de Curtea de Apel Cahul pentru comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă la pedepse a cîte 7 şi 8 ani de detenţie în penitenciar de tip închis.

Decizia poate fi atacată în modul stabilit de lege.

Sursa: Procuratura Generală

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md