Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Poliția a reușit să salveze patru persoane de la sclavie

Poliția a reușit să salveze patru persoane de la sclavie

  imprimare
14.04.2015   1472 Accesări  

Munceau cât e ziua de mare, mâncau pe apucate şi dormeau „sub cerul liber". În plus, nu primeau niciun ban pentru munca prestată. Este vorba despre  patru bărbați, care acum trei ani au fost aduşi în satul Orhei de către proprietarul unei stâne și doi complici de-ai săi, în scop de exploatare prin muncă. Cazul a fost descoperit de către angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu reprezentanții de la Procuratura Generală.

În urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit, că în perioada 2011- 2015 suspecții au exploatat prin muncă și înșelăciune patru bărbați cu vîrstele cuprinse între 25 și 40 de ani, domiciliați  în raionul Călărași. Aceștia au fost ademeniți cu locuri de muncă la stînă, salariu lunar de 1 000-1 500 de lei, spațiu locativ, asigurarea cu hrană, însă ajunși acolo, oamenii îndurau condiții inumane, fiind  transformați  în adevărați sclavi, fiind bătuți și puși la munci silnice. Bărbații au încercat să evadeze, însă fără succes, fiind gasiți și, din nou, impuși  să muncească.

La fel, polițiștii au stabilit că proprietarul stînei însușea ajutorul social acordat de către stat al unei victime cu handicap.

În prezent, victimele se află într-un Centru de plasament.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 aln. 2 Cod Penal al RM. Persoanele culpabile de trafic de fiinţe umane se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md