Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Ofiţerii de investigaţii au reuşit să salveze o femeie de la exploatare sexuală

Ofiţerii de investigaţii au reuşit să salveze o femeie de la exploatare sexuală

  imprimare
14.04.2015   1612 Accesări  

Recent, angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații au prevenit un caz de trafic a persoanei în scop de exploatare sexuală.

În vara anului 2014, o femeie de 23 de ani, aflîndu-se  într-o situație financiară dificilă, iar copilul său minor,  avînd nevoie de o intervenție chirurgicală, a împrumutat de la o persoană cunoscută, 5 000 de lei. Banii  urmau să fie întorşi în rate, însă a fost contactată  şi obligată să restituie datoria, oferindu-i, totodată o propunere de muncă în oraşul Dubai din Emiratele Arabe Unite.

Femeia, fiind în imposibilitate de a restitui banii împrumutați, a acceptat oferta de muncă propusă chiar de cămătar. În scurt timp, aceasta urma să plece în orașul Dubai, însă, în faza finală de perfectare a actelor, victimei i s-a  adus la cunoștință că, ajunsă la destinație,  va fi necesar să presteze servicii sexuale, iar din banii cîștigați v-a putea să întoarcă datoria.

Astfel, femeia a refuzat oferta, însă la scurt timp a fost telefonată de către persoana ce i-a acordat împrumutul şi informată că deja urmează să întoarcă suma de 3 000 de euro, costurile suportate pentru pregătirea plecării. Pentru a o determina să plece, la domiciliul victimei  a venit o femeie cu diferite ameninţări.

Imediat, femeia s-a adresat Centrului pentru combaterea traficului de persoane.  Ofițerii de investigații împreună cu Procuratura Generală au reţinut la Aeroportul International Chişinău una dintre persoanele suspecte în moment ce asigura transportarea victimei în orașul Dubai.

În prezent, suspecta se află în arestul Poliţiei, identitatea celorlalte persoane suspecte  este stabilită şi se petrec măsuri pentru reținerea acestora.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 165 Cod Penal al RM. Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de „Traficul de fiinţe umane" riscă privaţiune de liberate de la 6 la 12 ani.

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md