Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Grupare specializată în trafic de persoane, reținută de poliție

Grupare specializată în trafic de persoane, reținută de poliție

  imprimare
19.05.2015   2064 Accesări  

Angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni au intrat în posesia unor informații operative privind activitatea infracţională a unei grupări, specializată în racolarea şi transportarea tinerelor din Republica Moldova în Italia, pentru practicarea prostituției.

În urma efectuării acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţii, oamenii legii au identificat capul grupării, o femeie de 32 de ani, domiciliată în orașul Ungheni și concubinul său, de 43 de ani, anterior judecat pentru infracțiuni deosebit de grave.

 Membrii grupului,  prin înșelăciune și  promisiune de angajare la  serviciu bine plătit în Italia, au recrutat două femei, de 22 și respectiv 28 de ani, domiciliate în raionul Ungheni.

 Astfel, la 16 mai, curent, în urma investigațiilor efectuate către angajații IP Ungheni, la punctul vamal Sculeni, raionul Ungheni,  a fost reținut unul dintre suspecți, în momentul în care acesta încerca să traverseze frontiera de stat a Republicii Moldova în România împreună cu victimele. La scurt timp, polițiștii au reținut și concubina acestuia.

 În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților, au fost depistate telefoane mobile, flash-uri, un laptop în care erau imprimate poze ale victimelor , vestimentație, două cuțite confecționate artizanal și două pachete cu marijuana.

 În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 alin. 2 Cod Penal al RM. Persoanele culpabile de ”Traficul de fiinţe umane se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md