Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Minore salvate din sclavie sexuală

Minore salvate din sclavie sexuală

  imprimare
21.07.2015   2044 Accesări  

       În urma desfăşurării unui complex de măsuri cu caracter special, îndreptate spre prevenirea şi combaterea traficului de copii, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane în comun cu cei de la Procuratura Generală, au  anihilat două filiere specializate în recrutarea minorilor din familii social vulnerabile, în special de sex feminin, în scop de exploatare sexuală comercială, acţiunile cărora au fost documentate în perioada lunilor mai-iulie 2015.

      În primul caz, capul grupării criminale, o femeie de  34 ani, originară din or.Vologda,  Rusia,  pe parcursul anilor 2014-2015, în comun cu complicii săi, a recrutat mai multe  minore,  cu vîrste cuprinse între 13 și 15 ani. Astfel, folosindu-se de starea precară în care se aflau fetele, suspecții le exploatau sexual în scopuri comerciale pe str. Calea Basarabiei din  mun.Chişinău.

      În urma investigațiilor speciale efectuate în cadrul urmăririi penale, polițiștii au constatat că serviciile sexuale erau prestate de către minore în automobilele clienţilor sau la dorinţă plecau cu aceștia  la apartament. Banii  pentru servicii erau  încasați de  capul grupării (sexul oral - 300 lei, clasic - 400 lei ), care se afla în permanenţă în preajma minorelor şi le supraveghea.

      Astfel,  ca urmare a măsurilor  speciale de investigaţie în direcţia stabilirii şi reţinerii traficanţilor, recent,  pe str. Calea Basarabiei au fost reţinuţi membrii acestei grupări, în  moment  ce   supravegheau activitatea minorelor.

      Prin urmare au fost eliberate din sclavia sexuală trei  minore, care au fost  referite către serviciul de protecţie socială.

      În alt caz, un bărbat de  24 ani, originar din r-ul Ialoveni, în comun cu complicii săi,  dintre care o minoră, elevă la  o Şcoală profesională din mun. Chişinău, au recrutat mai multe fete, de la aceeași instituție, sub pretextul angajării lor în calitate de maseur.  În realitate,  fetele  erau înşelate ca pînă în cele din urmă  să fie  exploatate  sexual în scopuri comerciale. Serviciile sexuale erau prestate în apartamente din timp  închiriate şi amenajate de traficanți ca saloane de masaj.

      Pentru serviciile prestate traficanţii primeau de la clienţi  600 de lei per oră.   Victimele nu se alegeau cu nimic, motivînd că banii sînt cheltuiţi pentru chiria apartamentului şi alimentaţie.

      Ulterior, în urma măsurilor  speciale de investigaţie în direcţia stabilirii şi reţinerii bănuiţilor,  au fost petrecute 2 percheziţii în apartamentele  unde erau adăpostite şi exploatate minorele şi reţinuţi doi membri ai grupării, unul dintre care fiind şi organizatorul reţelei.

      Prin urmare au fost eliberate din sclavia sexuală 3 minore, în total fiind identificate 9 victime a traficului de copii, unele dintre care au reuşit anterior să evadeze de la traficanţi.

      În ambele cazuri au fost inițiate cauze penale în baza art. 206, al.3 Cod Penal „Traficul de fiinţe umane săvîrşit de către două sau mai multe persoane asupra doi sau mai mulţi copii".

      Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă  închisoare de la 15 la 20 de ani.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md