Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Moldovean traficat în Japonia şi impus să fure anvelope

Moldovean traficat în Japonia şi impus să fure anvelope

  imprimare
25.08.2015   2143 Accesări  

      Un cetăţean al Federaţiei Ruse este învinuit de procurori de săvârşirea traficului de fiinţe umane.

      Potrivit secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în luna mai curent, învinuitul, prin intermediul concubinei sale, a recrutat un cetăţean al Republicii Moldova, căruia i-a promis să-l angajeze la lucru bine plătit în Japonia. La destinaţie, victima a fost impusă să fure, pe timp de noapte, anvelope din mai multe depozite din or. Osaca. Conştientizând că a fost înşelat cu privire la angajarea în câmpul muncii şi că acţiunile la care a fost impus să le comită pe teritoriul Japoniei sânt ilegale, victima a reuşit să evadeze, iar revenit acasă l-a denunţat pe inculpat.

      Recent, învinuitul, în vârstă de 46 de ani, a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în timp ce încerca să părăsească Republica Moldova. Procurorii i-au înaintat învinuirea de comiterea traficului de fiinţe umane, acesta fiind arestat pentru 30 zile. În privinţa concubinei inculpatului, procurorii întreprind măsuri de stabilire a locului aflării acesteia.

      Dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate, învinuitul riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

 

Sursa: Serviciul de presă al Procuraturii Generale

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md